Aircos

“Airconditioner is klimaatmanager”

 

Het klimaat in Nederland is de laatste jaren aanzienlijk aan het veranderen. Zo worden de winters steeds zachter, terwijl de zomers steeds warmer worden. Deze ontwikkelingen zijn gunstig voor de bloeiperiode van veel planten, waardoor het pollenseizoen steeds vroeger begint en langer aanhoudt. Al deze klimatologische veranderingen hebben ingrijpende gevolgen voor onze woon- en werkomgeving.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de mens optimaal presteert bij een binnentemperatuur van 18-22 °C gecombineerd met een relatieve luchtvochtigheid rond de 50%. Als de lucht dan ook nog zuiver is, wordt een ‘comfort zone’ gecreëerd. Onder deze omstandigheden presteren zowel lichaam als geest optimaal. In veel bedrijfspanden als ook in de privésfeer wijkt de werkelijkheid sterk af van deze ideale omstandigheden. Door het realiseren van een optimaal binnenklimaat kan de productiviteit in veel bedrijven aanzienlijk stijgen

 

airco

 

Luchtvochtigheid


Gelijktijdig met het reguleren van de temperatuur, onttrekt een airco overtollig vocht uit de lucht. Afhankelijk van het type airco, wordt deze aan de buitenunit afgegeven (wandmodellen) of afgevoerd door middel van een afvoerslang (mobiele airconditioners). In een te vochtige lucht gedijen ongezonde elementen zoals bacteriën, huisstofmijt en schimmels prima. Deze kunnen nadelige gevolgen hebben, zoals allergieën en schade aan uw interieur.

 

Luchtkwaliteit


De airco’s van Zibro zijn allen voorzien van een verfijnd filtersysteem. De in de ruimte aanwezige lucht wordt continu door dit filtersysteem gevoerd. Daarbij worden ongezonde allergenen, zoals stof en pollen uit de lucht gefilterd. Deze deeltjes zijn bekende veroorzakers van allergieën.

 

Totaalinrichting van Dijk brengt u directe verkoeling


Als klimaatspecialist bieden wij een ruim assortiment aan mobiele en vast geïnstalleerde wandmodel airconditioners aan.

De mobiele airco’s werken allen volgens het principe plug & play. Stop de stekker in het stopcontact, voer de bijgeleverde afvoerslang naar buiten en de airco verspreid direct een aangenaam koele luchtstroom. De mobiele units van Zibro-systeem, waarbij het gecondenseerde vocht benut wordt om het koeleffect van de airco te versterken. Dankzij dit systeem wordt met een minimaal energieverbruik een hoog koeleffect gecreëerd.

Bij een airco van het type wandmodel hangt een compacte unit met thermostaatfunctie aan de wand, terwijl de warmtepomp buiten wordt gemonteerd. Dankzij het gesloten koelcircuit en de constructie met een buiten-unit is het koelrendement van de Zibro wandmodellen zeer hoog. De ingenieuze warmtepomp die deze airco’s gebruiken om de binnenlucht af te koelen, kan ook worden ingezet om op een energiezuinige wijze warmte in huis te brengen. De installatie van de binnen- en buitenunit dient te gebeuren door een erkende installateur.

Neem contact op