Hout- en plaatmateriaal

“Grote diversiteit aan hout- en plaatmateriaal”

 

hout_plaatmateriaal

 

Vuren- en grenenhout


Worden in geschaafde of ongeschaafde uitvoering gebruikt als planken, latten, plinten of balken bij betimmeringen- en bouwconstructies. Het zijn gemakkelijk te verwerken houtsoorten. Grenen heeft een iets dichtere structuur dan vurenhout, is wat warmer van kleur en heeft een duidelijker houttekening.

 

Multiplex


Plaatmateriaal opgebouwd uit minimaal drie lagen fineer die in tegengestelde houtnerfrichting aan elkaar zijn gelijmd. Multiplex is in diverse houtsoorten en kwaliteiten verkrijgbaar en is gemakkelijk te verwerken. Voor buitentoepassing dient altijd een verfsysteem als afwerking gebruikt te worden. Ventilatie aan de achterzijde o.a. bij boeidelen verlengt de duurzaamheid van de platen. De randafwerking dient zorgvuldig beschermt te worden met meerdere verflagen tegen intrekkend vocht.

 

Meubelpanelen


Deze gemelamineerde spaanplaat panelen zijn verkrijgbaar in diverse maten en dessins en geschikt voor binnentoepassing. Voor de randafwerking is kantband verkrijgbaar in bijpassende dessins. De panelen worden gebruikt voor boekenplanken, meubels, kasten etc.

 

Schroten


Naast vuren, grenen of hardhouten schroten, waarmee plafonds en wanden op decoratieve wijze kunnen worden afgewerkt, zijn ook kunststofschroten leverbaar. De houten schroten kunnen met beits, verf of blanke lak worden afgewerkt.

 

Rabatdelen


Zowel vuren als hardhout rabatdelen worden als gevelbekleding voor woningen en schuren toegepast en geven een fraai uiterlijk. Rabatdelen zijn van messing en groef voorzien en de delen worden horizontaal bevestigd op een regelwerk.

 

Vloerdelen


Verkrijgbaar in diverse breedte en lengtematen. Aan de lange zijden zijn de delen voorzien van messing en groef. De vloerdelen kunnen worden afgewerkt met een transparante vloerbeits en een slijtvaste lak waardoor de karakteristieke houtstructuur zichtbaar blijft.

 

Milieu – FSC


Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale vereniging zonder winstoogmerk die wereldwijd een duurzaam en verantwoord bosbeheer nastreeft. Vrij vertaalt: de Raad voor Goed Bosbeheer. Het FSC-keurmerk is één van de belangrijkste keurmerken waarin vooruitstrevende houthandelaren, natuur- en milieuorganisaties (zoals het WNF en Vereniging Milieudefensie), mensenrechtenorganisaties, vertegenwoordigers van lokale bevolkingsgroepen, vakbonden en NGO’s (zoals de ontwikkelingsorganisatie Novib) samenwerken. Hubo streeft ernaar haar houtassortiment waar mogelijk in te vullen met hout uit dergelijk goed beheerde bossen. Het hout is duidelijk herkenbaar aan het FSC-keurmerk.

Neem contact op